Bannerafbeelding voor blogpost: Wat is kattenoppas en hoe vind ik een betrouwbare kattenoppas met vijf sterren?

Wat is kattenoppas en hoe vind ik een betrouwbare kattenoppas met vijf sterren?

19 apr. 2024.


Vraag je je af wie er voor jouw geliefde kat zal zorgen wanneer je de volgende keer op vakantie gaat? Als je op zoek bent naar een betrouwbare oplossing voor kattenverzorging, is kattenoppas een goede optie. Maar wat is kattenoppas en hoe werkt het? Moet je een kattenoppasser van Cat in a Flat gebruiken?

Wat is kattenoppas?

Kattenoppas is een dienst waarbij je een vertrouwd persoon betaalt om voor je kat te zorgen in jouw eigen huis terwijl je weg bent op vakantie of zakenreis. Deze service is stressvrij omdat je kat veilig en gelukkig blijft in het comfort van zijn eigen huis. Thuisbezoeken verminderen de stress die gepaard gaat met je kat in de reismand krijgen en het maken van een lange autorit naar een pension. Het boeken van een kattenoppasser is ook voordeliger dan je kat in een pension te laten verblijven.

Er zijn twee soorten kattenoppasdiensten beschikbaar:

1. Kattenbezoeken aan huis:

Een dagelijks drop-in bezoek is wanneer een kattenoppasser één of twee keer per dag bij je kat langsgaat. De kattenverzorger zal het voer en water van je huisdier aanvullen, de kattenbak schoonmaken en veel liefde, gezelschap, knuffels en speeltijd bieden.

Elk bezoek kan tussen de 20 en 40 minuten duren, afhankelijk van de behoeften en persoonlijkheid van je kat. De service is flexibel, dus bespreek de behoeften van jou en je kat met je oppasser.

2. Overnachtingen / Huisoppas:

Veel kattenoppassers kunnen ook ‘s nachts in jouw huis verblijven indien nodig. Overnachtingen kunnen gunstig zijn voor oudere, behoeftigere, angstige en kwetsbare katten die extra tijd en aandacht nodig hebben.

Tijdens een overnachtingsdienst kan jouw kattenoppasser ook andere nuttige diensten verrichten, zoals het water geven van de planten en het verzamelen van de post. Het hebben van een kattenoppasser die blijft overnachten helpt ook bij de beveiliging, omdat dit ervoor zorgt dat je huis er bewoond uitziet.

Kattenoppasdiensten zijn geschikt voor katten van alle leeftijden en gezondheidstoestanden, inclusief kittens en oudere katten.

Feeding is just one part of a reliable cat sitting service – Follow us on Instagram

Hoe vind ik een betrouwbare kattenoppasser?

De beste manier om een betrouwbare kattenoppasser te vinden is via een platform zoals Cat in a Flat. Alle kattenoppassers van Cat in a Flat gaan akkoord met een gedragscode om ervoor te zorgen dat jouw pluizige familielid de beste kattenverzorging krijgt. Cat in a Flat biedt ook een garantie om oppassers en eigenaren te helpen als er iets misgaat tijdens de kattenoppasperiode. Dit soort ondersteuning is alleen beschikbaar vanuit een professionele, betrouwbare kattenoppasdienst die zijn kattenliefhebbende gemeenschap veilig wil houden.

Het zijn van een gemeenschap betekent dat Cat in a Flat zijn leden aanmoedigt om elkaar eerlijk te beoordelen. Je kunt recensies van kattenoppassers lezen op hun profielpagina’s om er zeker van te zijn dat andere katteneigenaren ze leuk vinden en vertrouwen.

Het is belangrijk om de persoon die mogelijk op je kat gaat passen te ontmoeten voordat de oppasdienst begint, om er zeker van te zijn dat je ze vertrouwt. Katteneigenaren dienen een oppasser altijd te ontmoeten en persoonlijk te screenen voordat ze hen uitnodigen om op hun kat te passen. Wees niet bang om je kattenoppasser veel vragen te stellen over alles wat jij en je huisdier belangrijk vinden. Praat met een paar potentiële kattenoppassers voordat je een beslissing neemt om er zeker van te zijn dat je je op je gemak voelt bij je keuze.

Waarom een kattenoppasser van Cat in a Flat gebruiken:

 • Gratis toegang tot gescreende en beoordeelde kattenoppassers bij jou in de buurt
 • Betaalbare, op maat gemaakte kattenoppasdiensten – kies uit dagelijkse bezoeken aan huis of overnachtingen voor je kat.
 • Kattenoppassers bieden een gratis kennismaking aan
 • Veilige, betrouwbare en handige online boekingen en betalingen
 • 24/7 Klantenondersteuning
 • Alle bevestigde boekingen vallen onder de Cat in a Flat Garantie
 • Dagelijkse foto-updates terwijl je weg bent

Veel katteneigenaren kiezen ervoor om een betrouwbare kattenoppasser in te huren als alternatief voor traditionele kattenpensions.

Hoe werkt kattenoppas?

Het vinden van een betrouwbare kattenoppasser bij Cat in a Flat is snel, gemakkelijk en veilig. Om een volledige introductie te krijgen over hoe kattenoppas werkt, lees je onze How-To Gids door hier te klikken. Er zijn drie hoofdfasen:

1. Vind een betrouwbare kattenoppasser bij jou in de buurt

Katteneigenaren kunnen zoeken naar een lokale kattenoppasser die beschikbaar is voor de vereiste data. Vervolgens kun je filteren om een oppasser te vinden die aan je eisen voldoet. Heb je een kattenoppasser nodig die één of twee keer per dag bij je thuis langskomt? Of een kattenoppasser die blijft overnachten? Misschien ben je op zoek naar een kattenverzorger die medicatie of injecties kan toedienen? Misschien wil je alleen een kattenoppasser boeken die een VOG heeft.

Zodra je enkele profielen van kattenoppassers hebt doorgenomen en iemand hebt gekozen wiens profiel er goed uitziet, moet je contact met hem/haar opnemen om te controleren of hij/zij beschikbaar is.

2. Ontmoet de kattenoppasser

Voordat je je kattenvriend aan zijn/haar zorgen overlaat, moet je je kattenoppasser altijd ontmoeten. Hij/zij komt dan naar jouw huis om je kat te leren kennen en zijn routine en voorkeuren te leren kennen. De gratis kennismaking is een kans om ervoor te zorgen dat de chemie goed is en om jouw kattenverzorging, voeding en kattenbakinstructies te delen met je oppasser.

3. Laat je kat achter in de bekwame handen van een kattenoppasser

Je kunt meneer Whiskers achterlaten in de veilige, betrouwbare en liefdevolle zorg van zijn kattenoppasser. Naast het verzorgen van de basisbehoeften zoals eten, drinken en het schoonmaken van de kattenbak, zal je kattenverzorger elke dag tijd vrijmaken om te spelen, knuffelen of gewoon bij je kat te zijn. Voor gemoedsrust krijg je ook dagelijkse updates van je oppas, inclusief foto’s.

Find a trustworthy cat sitting service – Follow us on Instagram

Hoeveel kost kattenoppas?

De prijs van kattenoppas hangt af van het niveau van de service en de kattenoppasser zelf. Meer ervaren kattenoppassers die extra diensten aanbieden zoals het toedienen van medicijnen, vragen meer geld. Voor een dagelijkse bezoekservice thuis kan een kattenoppasser tussen de €10 en €15 vragen. Twee keer per dag langskomen kan variëren van ongeveer €12 tot €25. Overnachtingen kunnen tussen de €15 en €50 kosten. Kattenoppassers bieden een op maat gemaakte service, dus je kunt extra diensten tegen betaling toevoegen, zoals het ophalen van de post of het water geven van de planten. Denk goed na over het niveau van de service en de zorg die jouw kat nodig heeft van een oppasser. Zoals bij de meeste dingen, is de goedkoopste optie niet altijd de beste als het om kattenoppas gaat.

cat sitter

Veelgestelde vragen Kattenoppas

Hoe lang kan ik mijn kat alleen laten?

Hoe lang je een volwassen kat alleen kunt laten, hangt af van de kat zelf, zijn dieet en je omgeving. Over het algemeen zeggen dierenartsen dat het prima is om je kat tot 24 uur alleen te laten. Zolang ze maar toegang hebben tot vers voer, water en een schone kattenbak, moet dit prima kunnen voor één dag.

Als je je kat langer dan één nacht alleen moet laten, is het verstandig om een vriend of betrouwbare kattenoppasser te vragen om je kat thuis één of twee keer per dag te bezoeken. Op die manier zal je kat in goede handen zijn en zullen onvoorziene problemen niet onopgemerkt blijven, zoals plotselinge ziekte of letsel, of een kapotte automatische voederbak. Menselijk contact is ook geruststellend en zal de angst van je kat verminderen.

Hoe kan ik voorkomen dat mijn kat me mist terwijl ik weg ben?

Katten lijken misschien onafhankelijk, maar kunnen last hebben van verlatingsangst wanneer hun baasje weggaat. De beste manier om de stress van jouw afwezigheid te verminderen, is om ervoor te zorgen dat iemand anders tijd met hem doorbrengt terwijl je op vakantie bent. Tijd doorbrengen met spelen, knuffelen of door gewoon bij een kattenliefhebbende oppasser te zijn zal helpen om de katten gelukkig en rustig te houden. Zorg er naast de bezoeken van de kattenoppasser thuis voor dat de favoriete speeltjes en krabpalen van je kat beschikbaar zijn in jouw afwezigheid. Laat iets achter voor je kat dat naar jou ruikt, zoals een stuk van je kleding om mee te knuffelen. Jouw geur zal je harige vriendje geruststellen dat je terugkomt.

Missen katten hun eigenaren wanneer ze op vakantie gaan?

Onderzoeken hebben keer op keer aangetoond dat katten menselijk gezelschap verkiezen boven eten. Dus ze missen hun baasjes zeker. Sommige katten eisen meer genegenheid op dan andere, maar zelfs katjes die wat tijd alleen waarderen, vormen een speciale band met hun eigenaar.

Als zorgzame katteneigenaar moet je ervoor zorgen dat je kat gezelschap heeft terwijl je weg bent om meneer Whiskers rustig en gelukkig te houden. Vraag een vriend of kattenoppasser om één of twee keer per dag langs te komen.

Is kattenoppas de juiste optie voor mijn kat?

Elke kat is anders, en jij weet wat het beste is voor jouw geliefde huisdier. Het mooie van kattenoppas aan huis is dat het een flexibele en betrouwbare service is. Dus als je kat kieskeurig is, lastig kan zijn of medicatie nodig heeft, is de kans groot dat je een kattenoppasser kunt vinden die de zorgzame service en ondersteuning kan bieden die jij en jouw kat nodig hebben.
 
De meeste katten vinden het erg stressvol om naar een pension te gaan, dus het inhuren van een betrouwbare kattenoppasser is een geweldig alternatief. Alle kattenverzorgers houden van katjes en kijken ernaar uit om tijd met ze door te brengen, dus het is een betrouwbare manier om zorgzame, liefdevolle en praktische thuiszorg voor je kat te bieden terwijl je weg bent.

Kattenoppassers die via een platform zoals Cat in a Flat worden geboekt, zijn goedgekeurd, gescreend en beoordeeld, dus het is ook zorg waarop je kunt vertrouwen.

Wat kan ik verwachten van een kattenoppasdienst met drop-in bezoeken of overnachtingen?

Een kattenoppasdienst aan huis is wanneer jouw kattenverzorger één of twee keer per dag bij jouw kat langsgaat. Tijdens deze dagelijkse bezoeken zal de oppasser je kat voeren, zijn water bijvullen, de kattenbak schoonmaken, en tijd doorbrengen door middel van knuffelen, spelen of door gewoon bij meneer Whiskers te zijn. Ze zullen je ook updates sturen over hoe het met je kat gaat, inclusief foto’s.

Een overnachtende oppasser zal al het bovenstaande doen en ook een nacht doorbrengen in jouw huis. Een overnachtende oppasser zorgt voor meer gezelschap en aandacht voor je kat. Ze laten je huis er ook bewoond uitzien, wat beter is voor de veiligheid. Ze zijn ideaal voor heel jonge kittens die nog in hun socialisatiefase zitten of oudere katten die specifieke medicijnen op bepaalde tijdstippen nodig hebben.

Is een kattenpension stressvol voor een kat?

De meeste katten vinden het stressvol om naar een pension of kattenhotel te gaan. Katten zijn territoriaal en gewoontedieren en geven er de voorkeur aan om in hun eigen vertrouwde omgeving te blijven. De vreemde geuren, geluiden en andere katten in een pension kunnen overweldigend zijn voor katten. Sommige sociale katten zullen de omgeving van een pension misschien niet erg vinden, maar de meeste katten zullen het hooguit tolereren en zich op zijn slechtst compleet gestrest en ellendig voelen. Kattenoppas is een geweldig alternatief voor kattenpensions en kattenhotels.

Is het slecht om je kat in een kattenpension te laten verblijven?

De meeste kattenpensions en kattenhotels worden professioneel gerund en bieden 24/7 toezicht en zorg. De kans dat je kat lichamelijk letsel oploopt, is erg klein. Maar de onbekende omgeving, de aanwezigheid van veel katten op één plek, vreemde geluiden en geuren kunnen erg stressvol zijn voor katten. Het is beter om katten in hun eigen thuisomgeving te verzorgen om ze kalm en angstvrij te houden. Voor een blije en ontspannen kat kun je beter een kattenoppasdienst aan huis gebruiken.

Mijn kat heeft medicatie nodig; kan ik nog steeds een kattenoppasser gebruiken?

Zeker weten! Kattenoppas is een geweldige oplossing voor katten die medicatie nodig hebben. Je kunt de profielen van kattenoppassers op Cat in a Flat filteren op basis van hun ervaring met het toedienen van medicatie, inclusief het geven van injecties.

Lees meer goede adviezen over waarom je mogelijk een betrouwbare kattenoppasdienst nodig hebt en hoe je je kunt voorbereiden op je vertrek in de Cat in a Flat blog.

 • #catinaflat
 • #catsitting
 • #house sitting
 • #pet care
 • #pet sitting
 • at home cat care
 • Cat Care
 • cat sitter service
 • cat sitting
 • trustworthy cat sitting
Payment Method Information

Betaal Veilig

American Express MasterCard Visa iDEAL IBAN SOFORT