Bannerafbeelding voor blogpost: Waar je op moet letten bij het kiezen van een kattenoppas

Waar je op moet letten bij het kiezen van een kattenoppas

27 jun. 2024.


Je hebt ervoor gekozen om een kattenoppas bij je over de vloer te laten komen, maar je vraagt je misschien af hoe je een goede vindt. Het is begrijpelijk dat je als kattenbaasje een betrouwbare oppas wilt hebben waar je op kunt bouwen. Hier volgen drie essentiële tips van Cat in a Flat die je helpen bij het kiezen van een betrouwbare kattenoppas.

Zoek een lokale oppasser die je kunt vertrouwen

De service van Cat in a Flat is zo gemaakt dat je zeker kunt zijn van een betrouwbare kattenoppas. Volg de stappen hieronder en kies een oppas waarbij je kat in goede handen is.

Lees de profielen van oppassers zorgvuldig

Elke kattenoppas heeft een eigen profiel. Lees het profiel van de oppasser goed door zodat je een idee krijgt van wie ze zijn en wat voor diensten ze aanbieden. Kattenoppassers stellen hun tarieven en beschikbaarheid in en elk profiel bevat recensies van eerdere klussen. Elk beetje informatie is er om je te helpen met het maken van de juiste beslissing.

Kom in contact met de kattenoppas in een online gesprek

Tijdens het zoeken naar de beste kattenoppas raden we je aan om twee of drie kandidaten te benaderen. Op deze manier kun je zien wie het snelst antwoordt en kun je de reacties vergelijken. Let hierbij op dat kattenoppassers binnen 24 uur moeten reageren op een beleefde en enthousiaste manier en dat ze constructief vragen stellen of reageren op jouw vragen.

Nodig je favoriete kattenoppas uit voor een meet-and-greet

Wanneer je een oppasser hebt uitgekozen, nodig je ze uit voor een gesprek. Oppassers moeten jou en je Poekie ontmoeten om er zeker van te zijn dat je ze de zorg over je kat kunt toevertrouwen. Luister goed naar je onderbuikgevoel. De eerste indruk die je tijdens het online gesprek hebt van een oppasser moet overeen komen met zijn of haar gedrag wanneer je ze in het echt ontmoet. Toont je oppas interesse in je katje en stelt hij of zij proactief vragen over de routine van je poezenvriend en wat die wel en niet leuk vindt? Als ze ongeïnteresseerd lijken, dan is het misschien beter om een andere oppas te zoeken.

Lees in deze blog waarom je beter een lokale oppas kunt nemen dan je kat laten logeren in een pension.

Hoe vind ik een betrouwbare, capabele en ervaren kattenoppas?

Kattenbaasjes moeten erop kunnen rekenen dat hun kattenoppas meer doet dan alleen eten geven en de kattenbak schoonmaken.

Welke eigenschappen moet een goede kattenoppas hebben?

  • Kijk of je kattenoppasser zelf een katje heeft gehad. De meeste oppassers die lid zijn van de Cat in a Flat-community hebben persoonlijke ervaring met het verzorgen van een kat. Door met ze te praten over hun achtergrond, kun je erachter komen hoe ze voor jouw kat gaan zorgen.
  • Vraag je potentiële oppasser naar hun diploma’s. Een papiertje is niet noodzakelijk, maar kunnen belangrijk zijn als je kat een complexe medische zorg nodig heeft. Zo vind je een kattenoppas die kan omgaan met het geven van medicatie en die snel problemen en vreemd gedrag herkent.
  • Wanneer ze langskomen, vraag wat de kattenoppas doet voor de kost. Hun dagelijkse routine geeft je een idee van hun verantwoordelijkheden. En je komt er gelijk achter of hun leefritme overeenkomt met wat je poezenvriend nodig heeft. Je wilt wel dat je oppas genoeg tijd heeft voor je katje.
  • Vraag na of je oppasser weet wat ze moeten doen in geval van nood. Weten ze welke stappen ze moeten doorlopen wanneer er iets fout gaat. Je moet ervan uit kunnen gaan dat ze het welzijn van jouw harige vriend voorop stellen.
  • Vraag of je potentiële oppasser bekend is met verschillende rassen en de verzorging die de verschillende kattenrassen vereisen. Als je een kat hebt van een specifiek ras die geborsteld moet worden of extra aandacht nodigt heeft, moet je weten of je oppasser zich comfortabel voelt met de verhoogde verantwoordelijkheid.

Gaat mijn kat de kattenoppas leuk vinden?

Leer je kattenoppas kennen om te zien of ze goed bij jou en je kattenkind passen. Op die manier kun je met een gerust hart van huis gaan en een goede relatie met je oppas betekent dat je duidelijk en openhartig met ze kan communiceren.

Regel een meet-and-greet met de kattenoppas bij jou thuis

Nadat je een goede oppasser hebt gevonden en online met elkaar hebt gechat, is de volgende stap een ontmoeting. Het beste gebeurt dit in je eigen huis, zodat je de oppas alles kunt laten zien wat ze moeten weten. Dingen als voer, water, kattenbak, speeltjes, sleutels, ramen en deuren moeten besproken worden tijdens de meet-and-greet. Het is een kans om je potentiële oppasser rond te leiden door je huis en je een goed gevoel te geven over de oppasser.

Een goede kattenoppas hoort je een hoop vragen te stellen. Ze horen alles te willen weten wat jij verwacht van een professionele kattenoppasdienst en over je kat.

De meet-and-greet is jouw kans om te zien hoe je kattenoppas omgaat met je kat. Verder kun je erachter komen of je oppas zachtaardig omgaat met je lieveling. Een goede kattenoppas benadert je kat voorzichtig als deze schuw is en enthousiast als je katje vraagt om een aai over de bol. De ervaren kattenoppas hoort ook te weten hoe ze hun hand uit moeten steken om besnuffeld te worden en instinctief te reageren op de reactie van je kat. Een goede verstandhouding tussen de oppas en je kat is daarnaast een goed teken voor wanneer je wel van huis bent.

Boek een oefenbezoekje met je kattenoppas

Als je een lange trip gepland hebt, is het een goed idee om een oefenbezoekje te plannen een paar weken voordat je weggaat. Een oefenboeking heeft enkele voordelen, zoals:

  • Je hebt de kans om te zien hoe goed je oppas omgaat met je kat.
  • Je kunt ook controleren hoe je kat reageert op de aandacht van een vreemd gezicht.
  • Het geeft je kattenoppas de kans om te wennen aan je huis.
  • Je kunt de routine van je kat doornemen met je oppas, en daardoor ook enige medicatie bespreken die je huisdier nodig heeft.
  • Je hebt de kans om je kattenoppas kennis te laten maken met de buren, zodat ze niet raar opkijken wanneer een vreemd iemand je huis betreedt.

BELANGRIJK: Om misverstanden te voorkomen, bevestig je altijd de boeking via Cat in a Flat en laat je duidelijke instructies achter voor je kattenoppas. 

Kattenoppas FAQ

Wat is een kattenoppas?

Een kattenoppas is iemand die je betaalt om je kat te verzorgen in je eigen huis terwijl je weg bent. Een betrouwbare kattenliefhebber komt langs en zorgt dagelijks voor je kat, dan wel met losse bezoekjes, dan wel door te blijven overnachten. Onder een bezoek valt het voeren van je kat, het verversen van water, het verschonen van de kattenbak, spelen en knuffelen. Een kattenoppas stuurt je ook regelmatig updates over je huisdier.
De 5-sterren oppassers van Cat in a Flat bieden kattenoppasdienst op maat aan die past bij alle soorten katten, van oud tot jong en van kerngezond tot slecht ter been. Een kattenoppas is een geweldig alternatief voor een dierenpension.

Hoe weet ik of iemand een goede kattenoppas is?

Wanneer je voor de eerste keer een kattenoppas boekt, kun je het beste recensies lezen als je een goede wilt vinden. Als andere kattenouders je oppas goed beoordelen, dan is de kans groot dat jou het ook bevalt. Wanneer je ze ontmoet, horen ze alles te willen weten over de routine van je kat. Terwijl je van huis bent, stuurt een goede kattenoppas regelmatig updates met foto’s van je kat. Je weet dat je een goede oppas hebt, als je kat blij en rustig is wanneer je weer thuiskomt.

Hoe vind ik een betrouwbare kattenoppas?

De beste manier om een goede, betrouwbare kattenoppas te vinden, is via een platform als Cat in a Flat. Al onze oppassers gaan akkoord met onze gedragsregels en bieden de beste verzorging voor je kat. Alle kattenoppassers zijn gedekt door onze Cat in a Flat Garantie wat zorgt voor extra gemoedsrust voor katteneigenaren. Cat in a Flat is een community van kattenliefhebbers – onze oppassers geven veel om katten. We moedigen onze leden aan om oppassers eerlijk te beoordelen. Lees hier meer over het vinden van een betrouwbare kattenoppas.

Wanneer moet ik starten met zoeken naar een oppas?

Hoe eerder, hoe beter. Zeker als het de eerste keer is dat je ze boekt. Cat in a Flat raad aan dat je minstens een paar weken de tijd neemt om een betrouwbare kattenoppas te vinden. In drukke periodes, als de zomer en kerstvakantie, is het verstandig om al een maand van te voren te gaan zoeken.

Zal mijn kat goed om kunnen gaan met een kattenoppas?

Katten voelen zich beter wanneer ze verzorgd worden in hun eigen omgeving – en door iemand die van katten houdt! Cat in a Flat heeft jarenlange ervaring met het runnen van een kattenoppas community. We weten dat de meerderheid van de katten meer dan tevreden zijn met een kattenoppas; ze genieten van de ervaring en de aandacht. We weten ook hoe belangrijk het is om zekerheid te bieden wanneer het fout gaat terwijl je weg bent. Dat is waarom kattenoppassers gedekt zijn door onze Cat in a Flat Garantie. Een kattenoppas is een veilige en betrouwbare dienst die liefde en verzorging bieden aan je kat terwijl je weg bent. Het is een goed alternatief voor een kattenhotel.

Hoe lang hoort een kattenoppas te blijven?

Als een kattenoppas een of twee keer per dag langs komt, dan horen ze 20 tot 40 minuten per bezoek te blijven. De duur van een bezoek hangt af van de behoeften en de persoonlijkheid van je kat. Je kunt ook een overnachting boeken bij je oppas als je katje extra aandacht of verzorging nodig heeft. Oppassers die overnachten blijven op z’n minst acht uur in je huis van de avond tot de ochtend.

Hoeveel moet ik betalen voor een kattenoppas?

De prijs van een kattenoppas hangt af van de oppasser en de verzorging. Ervaren kattenoppassers die complexere handelingen moeten uitvoeren, als het toedienen van medicatie, zullen meer vragen. Voor een dagelijks bezoek kan een oppas €10 tot €15 vragen. Twee bezoekjes per dag kunnen van €12 tot €25 kosten. Voor overnachtingen kunnen oppassers van €15 tot €50 rekenen. Een kattenoppas biedt een flexibele dienst op maat, dus vraag of je oppas bereid is tot het doen van extra taken tegen een vergoeding. Zoals bij de meeste dingen geldt, is de goedkoopste niet altijd de beste. Dat geldt ook wanneer je op zoek gaat naar een goede oppas. Zeker als je kat extra verzorging vereist.

Kan ik beter een kattenoppas boeken dan mijn kat in een pension plaatsen?

Elk katje en gezin is anders, dus een kattenoppas hoeft niet altijd beter te zijn dan een pension of kattenhotel. Daarentegen weten we dat katten liever op hun eigen plek blijven, de reismand haten, het niet leuk vinden om met de auto te reizen en meestal niet houden van andere katten om zich heen. De vreemde geluiden en geuren van een pension kunnen traumatisch zijn voor een kat. Een vreemde omgeving is vooral stressvol voor schuwe, zieke, oude, piepjonge, recent verhuisde of angstige katten. De kattenoppas die je kat in de eigen thuisomgeving komt verzorgen, is minder stressvol voor jou en voor je huisdier. Een kattenoppas is vaak ook minder duur dan een pension.

  • #cat sitter
  • cat sitter near me
  • cat sitter service
  • cat sitting
  • find a cat sitter
  • trusted cat sitters
Payment Method Information

Betaal Veilig

American Express MasterCard Visa iDEAL IBAN SOFORT