Bannerafbeelding voor blogpost: Tien Redenen om een Kattenoppas in te Huren

Tien Redenen om een Kattenoppas in te Huren

28 jun. 2024.


Kattenverzorging is een cruciaal onderdeel van het plannen van een trip. Je moet goed nadenken over wat Poekie allemaal nodig gaat hebben tijdens je vakantie. Cat in a Flat heeft een lijst opgesteld die ons geloof versterkt dat een kattenoppas de beste oplossing is. Neem een kijkje naar onze opsomming van tien redenen om een kattenoppas in te huren om te zien of het wat voor jou is.

1. Een kattenoppas inhuren is makkelijker dan het vragen van een vriend of buurman

Wanneer je een tripje plant, denk je misschien gelijk aan het vragen van iemand die je kent om op je kat te letten. Het is gratis en heeft het voordeel dat je je katje achterlaat bij iemand die je kent en vertrouwd. Het kan echter ongemakkelijk zijn om een vriend of buurman om een gunst te vragen. Daarnaast kan het zijn dat die persoon niet eens echt van katten houdt en zich extra gaat inzetten om je katje blij te houden. Wanneer je een kattenoppas boekt heb je een professionele en betaalde afspraak over de verzorging die je kattenkind nodig heeft. Je hoeft niemand om een gunst te vragen en je kunt erop rekenen dat je kat de aandacht krijgt die het verdiend.

Wanneer je een kattenoppas boekt krijgt je katje gegarandeerd liefde en aandacht

2. Een oppas is goedkoper en minder stressvol dan een pension

Een andere populaire oplossing die kattenouders vaak kiezen tijdens een reis, is het plaatsen van hun kat in een pension of een kattenhotel. Deze oplossingen hebben het voordeel dat je kat 24 uur per dag professioneel worden verzorgd. Kattenhotels zijn echter veel duurder dan een kattenoppas. Zeker als je nagaat dat een kattenoppas een prijs per huishouden rekent en niet per kat. Dierenpensions hebben vaak strikte breng- en haaltijden, wat stress kan toevoegen aan je vakantieplanning. Veel katten vinden trouwens dat verblijven op een onbekende plek met allemaal andere katjes behoorlijk stressvol.

3. Alle oppassers houden van katten

Er zijn veel redenen om een kattenoppas te worden, maar de hoofdreden is dat oppassers van katten houden. Kattenoppassers willen tijd doorbrengen met andermans katten, met ze spelen en met ze knuffelen. Vele oppassers kunnen zelf geen kattenkameraad houden, dus verzorgen daarom een ander z’n kat om toch dat beetje kattenaandacht te krijgen. Een van de vele redenen om een kattenoppas in te huren is dat je erop kunt rekenen dat je katje genoeg liefde krijgt terwijl je weg bent. Wat betekent dat je thuiskomt bij een relaxte en tevreden kat.

4. Meet-and-greet met de kattenoppas voor je weggaat

Een onderdeel van de afspraak met een kattenoppas is dat je een meet-and-greet met ze krijgt voordat je weggaat. Oppassers en hun katachtige klanten moeten elkaar kennen voordat de oppasperiode ingaat. Daarnaast kun je de oppas volledig instrueren over de routine van je kat, vertellen wat je kat wel en niet leuk vindt en rondleiden door je huis. Een formele, professionele overeenkomst geeft beide partijen de kans om er zeker van te zijn dat een ontmoeting plaatsvindt en dat iedereen hun verantwoordelijkheden helder voor ogen heeft.

Oppassers houden de bestaande eetroutine van je kat aan.

5. Katten houden niet van verandering

De beste manier om je kat rustig te houden terwijl je weg bent, is door zoveel mogelijk hetzelfde te houden. Katten zijn territoriaal en gewoontedieren. Ze houden niet van veranderingen in hun routine en in hun omgeving. Een van de redenen om een kattenoppas in te huren is dat je kat in het comfort van zijn eigen huis kan blijven. Oppassers horen ook zoveel mogelijk van de dagelijkse routine van je kat in stand te houden; hieronder vallen eettijden, speelmomenten en kattenbakgewoontes – allemaal om je kat tevreden en ontspannen te houden.

6. Zoek naar een kattenoppasser bij jou in de buurt

In onze ervaring verkiezen de meeste kattenbaasjes een lokale oppas en is het makkelijker om er eentje vinden en te boeken via een kattenoppasplatform. Door een lokale oppas te boeken, kun je ervoor zorgen dat je kat een relatie opbouwt met je vaste oppassers. Herhalende boekingen zijn makkelijker voor jou, minder stressvol voor je kat en beter voor je oppas. Een lokale verzorger kent je omgeving natuurlijk goed, vind het makkelijker om aan een routine vast te houden als ze even snel langs kunnen komen en zijn dichterbij in geval van nood.

7. Kattenoppassers bieden kattenverzorging op maat

Veel katten hebben meer nodig dan twee keer per dag gevoerd te worden. Sommige katten hebben iemand nodig die blijft overnachten, vooral oude katten, katten met chronisch aandachtstekort, kittens of katten met gezondheidsproblemen. Andere katten hebben weer een ervaren verzorger nodig om medicatie toe te dienen.

Huizeneigenaren kunnen een overnachtende oppasser ook prettig vinden, omdat hun huis er dan levendiger uitziet en minder aanlokkelijk is voor inbrekers. Baasjes kunnen hun oppas ook vragen om de post te verzamelen, planten water te geven of te helpen met andere huishoudelijke taken. Veel oppassers bieden hun diensten flexibel en op maat aan en bespreken graag de eisen met hun klanten.

Een van de redenen om een kattenoppas in te huren is dat ze de tijd nemen om met je katje te spelen
Kattenoppassers nemen de tijd om met je katje te spelen

8. Kattenoppasers zetten dat stapje extra in de verzorging van je kat

Op onze pluizige poezenvrienden letten gaat om zoveel meer dan voer en kattenbakken. Naast een consistente routine hebben katten ook liefde, aandacht en stimulatie nodig. Kattenoppassers doen zoveel meer dan alleen voeren. Elk bezoekje hoort zo’n 30 à 40 minuten speel en knuffeltijd te bevatten om te voorkomen dat je kat zich verveeld en eenzaam voelt. Kattenbaasjes moeten hun oppassers inlichten over de favoriete speeltjes en snoepjes van hun kattenkindjes om ze tevreden te houden terwijl ze weg zijn.

9. Je kunt dagelijkse updates van je kat verwachten

Weg zijn van je geliefde huisdier is moeilijk als je niet een telefoontje kunt plegen en met ze kunt praten. Een goede reden om een kattenoppas in te huren is dat je dagelijkse updates tegemoet kunt zien over wat je katje allemaal uitspookt. Oppassers moeten kattenbaasjes foto’s en berichtjes sturen tijdens elk bezoek. Het is leuk en geruststellend als je weet dat je katje net zo fluffy en vrolijk gestoord is zoals altijd!

10. Kattenoppassers worden beoordeeld en gecontroleerd

Een professionele kattenoppasdienst zoals Cat in a Flat zorgt ervoor dat al onze oppassers gecontroleerd worden en op adres worden geverifieerd. Kattenoppassers vallen ook onder de Cat in a Flat Garantie. Zo weet je zeker dat je kat is gedekt in geval van nood. We moedigen onze klanten ook aan om recensies achter te laten voor hun oppassers. Lees die door voordat je de boeking afrondt. Het is extra geruststellend als je weet dat je kattenkameraad in de beste en veiligste handen mogelijk is.

Ben je erover uit en heb je besloten dat je een kattenoppas gaat nemen? Lees de gids van Cat in a Flat over het voorbereiden van de verzorging van je kat voordat je weggaat.

  • Cat Care
  • cat sitter
  • cat sitter service
  • cat sitting
  • vacation cat care
Payment Method Information

Betaal Veilig

American Express MasterCard Visa iDEAL IBAN SOFORT