Bannerafbeelding voor blogpost: Hoe je weet dat je kattenoppas houdt van katten en vice versa

Hoe je weet dat je kattenoppas houdt van katten en vice versa

22 okt. 2024.


Alle huiskatten delen een ding: ze doen alles op hun eigen manier. En je katje laat het zeker weten wanneer ze iets of iemand niet bevalt! Je zult niet constant voor je kattenkameraad kunnen zorgen, dus wat gebeurt er als je een weekendje weg bent? Een kattenoppas inhuren geeft je zeker de vrijheid om zonder je poezenvriend op pad te gaan. Maar hoe weet je of je kattenoppas van katten houdt? Of je kat van zijn oppas? Hieronder laat Cat in a Flat je weten of je kattenoppas en je kat een goede match zijn.

Al onze oppassers houden van katten!

Allereerst is het gegarandeerd dat je een kattenliefhebber inhuurt wanneer je bij Cat in a Flat boekt. Onze community bestaat uit mensen met een passie voor poezen. Dus de kans dat je een kattenoppas in de arm neemt die niet van katten houdt, is precies nul!

Dat is iets wat Cat in a Flat zo speciaal maakt. We gaan verder waar andere platforms voor huisdierenverzorging ophouden. Je eindigt niet alleen met een kattenoppas die van katten houdt, maar ook nog eens een kattenfluisteraar.

Hoe weet ik dat mijn oppas goed overweg kan met mijn kat

Wanneer je een kattenoppas hebt uitgezocht voor je katje, spreek dan een gratis meet-and-greet op voordat je weggaat. Dit geeft je de kans om je kattenoppas in het echt te ontmoeten. Je kan met ze doornemen wat je van ze verwacht en hoe ze met Poekie om moeten gaan. Dit is een van de redenen waarom we aanraden dat je zo vroeg mogelijk begint met het zoeken naar een kattenoppas.

Ook al weet je zeker dat de kattenoppas van katten houdt, heeft elke kat een unieke persoonlijkheid en kan het zijn dat je katje niet weg is van de eerste oppas die ze tegenkomen. Maak een lijstje met enkele opties, zodat je een back-up hebt wanneer blijkt dat je eerste keuze niet de juiste was.

Enkele manieren om erachter te komen of je kattenoppas en je kat goed met elkaar overweg kunnen: 

  • Je kattenoppas laat je kat naar hem of haar toe komen. In tegenstelling tot een hondenuitlaatdienst, wacht een goede oppas tot de kat komt snuffelen. Katten hebben graag de controle over hun omgeving. Zodoende weet een verstandige kattenoppas dat Poekie eerder dichterbij komt als hij zich comfortabel en in controle voelt.
  • Je oppas biedt je kat een hand om aan te ruiken. Katten hebben een sterke reukzin. Het is zelfs 14 keer sterker dan dat van een mens! Het neusje van je kattenkameraad is de reden dat je sterk ruikende kattenbakkorrels, kaarsen of andere potenten geuren buiten de deur moet houden. Maar elke kattenliefhebber weet dat het belangrijk is dat een kat de hun geur moet leren kennen. Zeker bij de eerste ontmoeting. Een goede oppas geeft je katje de tijd om aan zijn of haar hand te ruiken en te wennen aan de nieuwe geur.
  • Ze praten met een kalme stem en vermijden onverwachtse bewegingen. Een goede kattenoppas praat zachtjes en kalm tegen je poezenvriend. Dit laat Poekie weten dat de oppas vriendelijk is en geen bedreiging vormt. Een kattenoppas die van katten houdt (en ze begrijpt) zal ook voorzichtig bewegen zonder onverwachtse bewegingen en luide geluiden die je kat laten schrikken.
  • Een goede oppasser maakt oogcontact… maar niet te veel. Een zekere hoeveelheid oogcontact is belangrijk voor het bouwen van een goede connectie. Het is echter een slecht idee om een katje aan te staren, dit kan ze angstig maken. Een goede kattenoppas toont liefde door langzaam te knipperen naar de kat. Dit kalmeert je poezenvriend en creëert een vertrouwd gevoel.

Hoe weet ik dat mijn kat houdt van mijn kattenoppas

Dus je hebt de ontmoeting tussen de oppas en je katje gezien en bent er zeker van dat ze een echte kattenliefhebber zijn die katten begrijpt. Maar hoe zit het met Poekie?

De blik van een kat die van zijn oppasser houdt, dankzij een kattenoppas die van katten houdt.

Enkele manieren om erachter te komen dat je kat houdt van de kattenoppas:

  • Je kat spint terwijl hij geaaid wordt. Dit is meestal een goed teken! Het is nog beter wanneer je kat kopjes geeft of zijn lichaampje langs de benen van de oppas wrijft.
  • Je kat komt direct op de oppasser af. De meeste katjes zijn wat verlegen rond nieuwe gezichten. Dus zie het niet als iets slechts als je katje niet direct op de oppas af loopt. Daarentegen is het een perfecte match als je katje direct de nieuwe oppas komt leren kennen.
  • Je kat at goed terwijl je weg was. Katten stoppen vaak volledig met eten wanneer ze stress ervaren. Als je oppas elke dag het voederbakje van je katje bijvullen, is dit een goed teken. Vind je bij thuiskomst een leeg voerbakje en gedraagt je kat zich niet hongerig, dan heb je een oppas gevonden waarvan je katje houdt!
  • Je huis is aan kant wanneer je thuiskomt. Katten vertonen vaak sloopgedrag wanneer ze zich vervelen of ontevreden zijn. Agressief gedrag, het slopen van spullen, krabben aan meubilair of naast de bak plassen uit protest.
  • Je kat oogt blij in foto’s. Een goede oppas stuurt je dagelijkse updates en foto’s, zodat je weet dat je katje het goed maakt ondanks je afwezigheid. De staart van je pluizige poezenvriend zijn een van de beste indicatoren die aangeven dat je kat zich blij voelt. Zie je je kat met zijn staart in de lucht op de foto, betekent dit dat je kat zich ontspannen en blij voelt.

Het is altijd spannend om je katje achter te laten – zelfs wanneer je weet dat ze goed verzorgd zullen worden! Ben je niet zeker wat je van een kattenoppas kunt verwachten? Onze behulpzame blogs loodsen je stap voor stap door het inhuren van een kattenoppas en welke taken je van je oppas mag verwachten.

  • #catinaflat
  • #catsitting
  • #house sitting
  • #pet sitting
  • cat lovers
  • cat sitter service
  • cat sitters love cats
  • cat sitting
  • pet sitter loves cats
Payment Method Information

Betaal Veilig

American Express MasterCard Visa iDEAL IBAN SOFORT