Bannerafbeelding voor blogpost: Last minute reisplannen – Ik heb kattenverzorging nodig!

Last minute reisplannen – Ik heb kattenverzorging nodig!

19 apr. 2024.


Last minute vakanties, uitstapjes en noodgevallen buiten de stad overkomen iedereen wel eens. Dus, wat doe je met je kat als je plotseling wat tijd buitenshuis moet doorbrengen? Het boeken van een last-minute kattenoppasser hoeft geen stressvolle ervaring te zijn. Hieronder legt Cat in a Flat uit wat de beste manier is om een kattenoppas te vinden als je weinig tijd hebt, en wat je moet weten bij het boeken op het laatste moment.

Hoe je in 7 eenvoudige stappen een kattenoppasser kunt boeken:

Allereerst, hoe vind je eigenlijk, laat staan boek je, een last-minute kattenoppasser? Vind hier een eenvoudige handleiding voor het boeken van je kattenoppasser bij Cat in a Flat.

 1. Ga naar de Cat in a Flat-app of website.
 2. Voer je basisgegevens in: je postcode, de data waarop je weg bent en hoeveel bezoeken per dag je graag zou willen.
 3. Zodra je op ‘Zoeken’ klikt, verschijnen de profielen van verschillende kattenoppassers in jouw omgeving op het scherm. Scroll door de profielen, bekijk de diensten die ze aanbieden en lees de beoordelingen van eerdere klanten.
 4. We raden aan om contact op te nemen met verschillende kattenoppassers voor een betere kans om een oppas met last-minute beschikbaarheid te vinden. Oppassers raken snel volgeboekt tijdens het drukke vakantieseizoen, dus zorg ervoor dat je zo snel mogelijk boekt.
 5. Terwijl je wacht op een antwoord van de kattenoppassers, vul je de profielpagina van je harige vriendje in. Voeg de leeftijd van je kat toe, zijn essentiële verzorgingsbehoeften en alle andere informatie die je toekomstige kattenoppasser mogelijk later moet raadplegen.
 6. Zodra je contact hebt gehad met één van de door jou gekozen kattenoppassers, boek en betaal je via het platform. Dit bevestigt en activeert de boeking.
 7. Maak een afspraak om je kattenoppasser te ontmoeten. Bij voorkeur laat je hem/haar langs je huis komen om kennis te maken met meneer Whiskers terwijl je nog in de buurt bent. Tijdens dit gesprek leg je het proces uit en geef je instructies voor de zorg van je kat, en overhandig je de sleutels.

Waarom heeft mijn kat een kattenoppasser nodig?

Hoewel meneer Whiskers misschien onafhankelijk en afstandelijk overkomt, hebben katten dagelijkse zorg en aandacht nodig. De meeste volwassen katten kunnen wel een nacht alleen zijn, maar je zou nooit weg moeten gaan en je kat voor meerdere dagen alleen laten om voor zichzelf te zorgen.

Hoewel het onderbrengen van je kat in een pension misschien een goede noodoptie lijkt, is het altijd een beter idee om in plaats daarvan last-minute een kattenoppasser te boeken. Ten eerste kan het moeilijk zijn om een kattenpension te vinden dat spontane boekingen accepteert. Bovendien kan de ervaring van het naar een nieuwe plek worden vervoerd met veel vreemde geuren (en vreemde katten) erg stressvol zijn voor je kat. Voeg daarbij dat zijn favoriete mens nergens te bekennen is, en je kat zou erg van streek kunnen raken.

Katten houden van consistentie en hebben een hekel aan verandering. Zelfs verhuizen met je kat kan verontrustend voor hem zijn, en het kost de meeste katten vaak dagen, zo niet weken, om zich aan te passen aan een nieuwe locatie. Voorkom dat je kat stress ervaart door in plaats daarvan een kattenoppasser te boeken. Met de vele geweldige kattenliefhebbers op Cat in a Flat zou het boeken van een last-minute kattenoppas een fluitje van een cent moeten zijn!

Wat moet ik mijn kattenoppas laten weten?

Dingen kunnen gehaast aanvoelen bij het boeken van een last-minute kattenoppas. Daarom hebben we een kattenoppas checklist gemaakt met belangrijke informatie die je moet delen. Probeer zoveel mogelijk van deze informatie op te nemen in het profiel van je kat of in de boekingsaanvraag. Op deze manier weet jouw kattenoppas precies wat deze job inhoudt.

Wat je je last-minute kattenoppas moet laten weten:

 • De periode van je reis en hoeveel bezoeken je in die tijd graag zou willen hebben.
 • Welk moment van de dag (ochtend, middag, avond) het beste werkt voor je katten.
 • Hoeveel katten er zijn om voor te zorgen.
 • Hebben jouw katten medicatie of speciale zorg nodig? Laat het je kattenoppas weten.
 • Hoe vaak moet de kattenbak van je kat worden schoongemaakt? Hoeveel voer moeten ze dagelijks krijgen? Zorg ervoor dat jouw last-minute kattenoppas deze punten duidelijk heeft.
 • Deel de gewoonten, angsten en andere kenmerken van je kat. Is je kat aanhankelijk? Of houd hij liever afstand? Wat zijn dingen die jouw kat haat en hoe kan jouw oppas deze vermijden?
 • Wees duidelijk over informatie zoals of meneer Whiskers buiten mag zijn terwijl je weg bent (vooral in de winter, wanneer katten kunnen bevriezen als ze te lang buiten zijn). Laat je kattenoppas weten over de favoriete snoepjes, verstopplekken en speelgoed van je kat, evenals andere nuttige details. Er bestaat niet zoiets als te veel informatie wanneer het gaat om de zorg voor jouw harige vriend!
 • Communiceer naar jouw last-minute kattenoppas wat je van hen verwacht. Vind je het leuk om dagelijks foto’s en updates van meneer Whiskers te ontvangen? Heeft jouw kat elke dag tien minuten speeltijd nodig? Zijn er extra taken in huis die je graag gedaan wilt hebben terwijl je weg bent? Zorg ervoor dat je duidelijk bent over wat je van jouw kattenoppas verwacht.
 • Wanneer wil je de kattenoppas ontmoeten en de sleutels en instructies overhandigen? Wissel telefoonnummers uit en laat hen weten wat de beste manier is om contact met je op te nemen (bijvoorbeeld bellen of sms’en). 
 • Noodcontacten. Zorg ervoor dat jouw last-minute kattenoppas het nummer van de dierenarts van meneer Whiskers heeft, evenals eventuele nummers van vrienden of familie in de buurt die kunnen helpen in geval van nood.

Fouten die kunnen voorkomen bij het boeken van een last-minute kattenoppas

Dingen kunnen fout gaan wanneer je haast hebt. Hier zijn een paar veelvoorkomende fouten die je kunt maken bij het boeken van een last-minute kattenoppas, en hoe je ze kunt oplossen:

Je kunt geen kattenoppas vinden

Is het heel kort dag en kun je geen beschikbare kattenoppas vinden? Probeer het zoekgebied uit te breiden, de frequentie van de bezoeken te wijzigen of je criteria aan te passen. Zorg er ook voor dat je leert hoe je een betrouwbare kattenoppas kunt vinden.

Je hebt de verkeerde kattenoppas geboekt

Heb je per ongeluk de verkeerde kattenoppas geboekt, of heb je een kattenoppas geboekt voordat ze je aanvraag hebben geaccepteerd? Maak je geen zorgen, je kunt de boeking gewoon annuleren. Zorg ervoor dat je contact opneemt met de kattenoppas met een uitleg, zodat ze begrijpen wat er is gebeurd.

Je betaling is niet gelukt

Betalingen kunnen eenvoudig worden gedaan via de Cat in a Flat website. Soms kunnen er echter dingen misgaan. Als de site jouw betaling niet accepteert, controleer dan of je een geldige betaalmethode hebt en of je de juiste informatie hebt ingevoerd. Als je nog steeds problemen ondervindt, neem dan contact op met ons team van de klantenservice. Zij helpen je graag verder!

Nadat je last-minute een kattenoppas hebt geboekt, lees je hier hoe je je kunt voorbereiden voor de zorg voor jouw kat voordat je weggaat. 

 • #catsitting
 • Cat Care
 • cat sitter service
Payment Method Information

Betaal Veilig

American Express MasterCard Visa iDEAL IBAN SOFORT