Bannerafbeelding voor blogpost: Klonterig of Niet Klonterig? Hoe Je de Kattenbak Verschoont

Klonterig of Niet Klonterig? Hoe Je de Kattenbak Verschoont

28 jun. 2024.


Hoe zorg je ervoor dat je de wensen van je kat vervult als het aankomt op het kiezen van de juiste kattenbakvulling? Met deze gids van Cat in a Flat weet je zeker dat aan de behoeften van Poekie voldaan wordt wanneer hij zijn behoefte zit te doen. Simpel gezegd zijn er twee soorten kattenbakvulling: klonterig en niet klonterig. Laten we kijken naar de voor- en nadelen van elk type en kom meer te weten over hoe je de kattenbak verschoont.

Voor- en nadelen van klonterige kattenbakvulling

Er zijn vele voordelen aan het gebruiken van klonterige kattengrit. Je verschoont de kattenbak supermakkelijk. De drolletjes kunnen rechtstreeks het toilet in en de klonten kunnen in de prullenbak. (Waarschuwing voor de oppassers! Doe nooit grit in het toilet, want dit kan opstoppingen veroorzaken. Dat zou kat-astrofisch zijn!) Omdat de klonten eruit zijn, zie je makkelijker hoeveel grit er in de bak zit en of deze bijgevuld moet. Als je de klonten er echter niet uithaalt, de kat niet meer op de bak gaat zitten. Geen vieze kattenbakken alsjeblieft, anders doe ik mijn behoefte wel ergens anders.

Toptip: Hoewel klonterige kattengrit niet met grote regelmaat verschoond hoeft te worden, moet de kattenbak elke twee tot drie weken alsnog ververst worden. Loop met het baasje van de kat na waar ze in deze cyclus zitten.

Voor- en nadelen van niet klonterige kattenbakvulling

Ook dit soort kattengrit is heel gemakkelijk te verschonen. Doordat het niet klontert, kun je de drollen eruit filteren en door het toilet spoelen. Daarna schud je de kattenbak even om het grit te husselen en klaar is Kees. Het is echter lastiger te beoordelen wanneer je de vulling moet vervangen, omdat de urine geabsorbeerd wordt en de geurtjes gemaskeerd. Onze topoppassers raden aan dat je de kattenbak altijd even schud en dan ruikt of het toe is aan vervanging. Soms zie je dat er een plasje urine ontstaat op de bodem van de kattenbak. Dan is het zeker tijd om dat je de kattenbak verschoont! Afhankelijk van de instructies die je van het baasje hebt gehad en de grootte van de kat, moet de kattenbakvulling wekelijks of tweewekelijks vervangen worden.

Lees hier meer over de voor- en nadelen.

Tip – Als je de kattenbak niet in de badkamer kunt zetten, overweeg dan het gebruik van een Litter Locker. Ontzettend handig voor het snel en gemakkelijk verwijderen van poep en heel goed in het binnenhouden van nare geurtjes.

cat litter

Kattenbaasjes en oppassers opgelet: Een schoon, goed onderhouden kattenbak is erg belangrijk voor een gelukkige, gezonde kat. Kattenouders, zorg dat je heldere instructies geeft (ga er niet van uit dat je oppas je schoonmaakroutine kent). Zorg ook dat je voldoende kattengrit in huis hebt, zodat het niet opraakt terwijl je weg bent. Oppassers, volg de verzoeken van het kattenbaasje zorgvuldig op en stel vragen wanneer je iets niet zeker weet.

  • #cat litter
  • #catsitting
  • #clumping litter
  • #echo friendly litter
  • #indoor cats
  • #litter box
  • #litter oder
  • #litter tray
  • #non-clumping litter
  • #pet care
  • Cat Care
Payment Method Information

Betaal Veilig

American Express MasterCard Visa iDEAL IBAN SOFORT