Bannerafbeelding voor blogpost: Kan Ik Mijn Kattenoppas Vertrouwen? Hoe Boek Je een Betrouwbare Kattenoppas

Kan Ik Mijn Kattenoppas Vertrouwen? Hoe Boek Je een Betrouwbare Kattenoppas

30 sep. 2024.


Een betrouwbare kattenoppas vinden is ongetwijfeld een van de dingen waar je je het meeste zorgen om maakt bij het plannen van een trip. Het is normaal om veel vragen te hebben over het kattenoppasproces. Het is zelfs mogelijk dat je een pension overweegt voor je kat. Hoe weet je per slot van rekening of je de kattenoppas kunt vertrouwen met je lieve huisdiertje? Vrees niet, Cat in a Flat is hier om je zorgen weg te nemen. Lees verder en leer meer over het boeken van een oppas en hoe je bij ons makkelijk te weten komt of je je kattenoppas kunt vertrouwen.

Wat is een kattenoppas? 

Wanneer je een kattenoppas boekt, betaal je ze om bij je thuis langs te komen om je katje te verzorgen terwijl je weg bent. Katten houden niet van verandering en je katje tijdelijk verhuizen (zoals bij een vriend in huis of een kattenhotel) kan behoorlijk stressvol zijn voor je poezenvriend. Daarom is het beter om je kat in hun eigen thuisomgeving te laten en de verzorging naar hun toe te laten komen! Daarnaast is een kattenoppas vaak betaalbaarder dan een pension. Daarnaast kan het zijn dat vrienden of familieleden niet de professionele, gespecialiseerde verzorging van een kattenoppas kunnen of willen geven.

Je wilt dat je kat de kattenoppas kan vertrouwen

Wat voor kattenoppas heb ik nodig?

Het type kattenoppas dat je zoekt, hangt van jou en de behoeften van je katje af. Onze oppassers bieden hun diensten op maat aan gericht op de specifieke vereisten van jouw pluizige poezenvriend. De twee voornaamste types van betrouwbare kattenoppas die we bieden zijn:

1. Dagelijkse bezoekjes

Met deze optie boek je een kattenoppas om een of twee keer per dag langs te komen. Je kattenoppas komt bij je thuis om de voer- en waterbakjes bij te vullen, de kattenbak te verschonen en te spelen en te knuffelen met je kat. Over het algemeen duurt zo’n bezoekje 20 à 40 minuten. De tijd varieert afhankelijk van het ras, de persoonlijkheid en de behoeften van je kat.

2. Overnachting / Huizenoppas

Kies je voor een kattenoppas met overnachting, dan betekent dit dat ze bij je in huis blijven logeren. Als je katje sneller nerveus is wanneer je weg bent, ouder of ziek is, dan zou deze optie goed bij je passen. Een huizenoppas vervult dezelfde diensten als een oppas die dagelijks langskomt. Hier komen ook nog extra dingen bij als planten water geven, je post verzamelen en je huis bewoond laten lijken.

Een kattenpoot op een toetsenbord

Hoe vind ik een kattenoppas die ik kan vertrouwen?

Er is niets erger dan stress voelen rondom de verzorging van je katje terwijl je op vakantie bent. Gelukkig is het vinden van een kattenoppas bij Cat in a Flat gemakkelijk. Volg deze simpele stappen en vindt een kattenoppas die je kunt vertrouwen.

Zoek naar lokale oppassers

Voer simpelweg je postcode en de start en einddata van je vakantie in en klik op de ‘Zoek’ knop. Je ziet meteen een lijst van profielen van oppassers in je omgeving. Een handig kaartje geeft weer hoe ver ze bij je vandaan wonen en elk profiel vertoont duidelijk de prijzen. Simpel en duidelijk!

Bekijk wat voor diensten oppassers bieden

Niet elke kattenoppas biedt dezelfde diensten. Als je bijvoorbeeld een zieke kat hebt, moet je een oppas inhuren die ervaring heeft met het toedienen van medicatie bij katten. Als je daarnaast nog extra’s nodig hebt als plantenverzorging terwijl je weg bent, zoek dan een oppas die deze dingen ook doet. Bekijk het profiel van je potentiële kattenoppas om te zien welke diensten ze aanbieden. Je kunt ze ook direct een berichtje sturen! Ga er NOOIT van uit dat de kattenoppas die je inhuurt speciale verzorging biedt of extra taken op zich neemt. Neem dit altijd op voorhand met ze door.

cat sitter

Lees recensies

Een goede manier om te weten of je een kattenoppas boekt die je kunt vertrouwen is door het lezen van recensies op hun profiel. Ons systeem is volledig transparant. Dit betekent dat je eerlijke recensies te zien krijgt en kunt controleren of een potentiële oppas herhaalde boekingen heeft gehad. Herhaalde boekingen zijn een teken van een superoppas. Dit betekent dat andere klanten tevreden genoeg waren met de service dat ze de oppas meerdere keren hebben geboekt!

Gratis meet-and-greet

Ontmoet altijd je potentiële kattenoppas voordat je ze boekt. De gratis meet-and-greet is een kans om je oppas te peilen en te kijken hoe je katje zich rond hen gedraagt. Zie het als een minisollicitatiegesprek namens je pluizige poezenvriend! Als je je geliefde huisdier moet achterlaten in de handen van de kattenoppas, wil je zeker weten dat je die kunt vertrouwen. Je wilt er ook zeker van zijn dat je kat goed overweg kan met je oppas. De gratis meet-and-greet is een ideaal moment om de specifieke behoeften van je katje en het soort verzorging dat die nodig heeft te bespreken.

Onthoud: Als je je niet comfortabel voelt bij de oppas, ben je niet verplicht om ze in te huren. Zelfs niet na de gratis meet-and-greet. Probeer het boeken van een kattenoppas zo op tijd mogelijk te doen. Begin een paar weken voor je reis al met rondkijken. Zo heb je genoeg tijd om de juiste oppas voor jou en Poekie te vinden.

Maar hoe weet ik of ik mijn kattenoppas kan vertrouwen?

We begrijpen het. Het idee van je huis en poezenkind achter te laten in de handen van een vreemde kan erg spannend zijn. Deze informatie over onze kattenoppas community zou kunnen helpen de spanning weg te nemen:

  • We hebben een strikt selectieproces. Ondanks dat de Cat in a Flat community open is voor iedereen die een kattenoppas wil worden, is niet iedereen geschikt voor deze baan. We accepteren slechts 30% van de sollicitanten na een strikte onboarding.
  • Sommige oppassers hebben een VOG. Wanneer je weet dat je kattenoppas een Verklaring Omtrent Gedrag heeft, voel je je als kattenouder al snel comfortabeler. Vanwege privacy redenen kunnen we de details van zo’n VOG niet met je delen. Echter, wanneer je zoekt naar een kattenoppas, gebruik de handige filter waarmee je gemakkelijk een kattenoppas met VOG vindt.
  • Inbegrepen klantenservice. Jazeker, elke kattenoppas wordt begeleid door een 24/7 klantenservice team! Dit betekent dat zowel oppassers als kattenouders te allen tijde de Cat in a Flat klantenservice kunnen bereiken bij problemen. We hebben ook uitgebreide hulpdocumentatie voor het beantwoorden van veelgestelde vragen!
  • Cat in a Flat Garantie. Alle bevestigde boekingen bij Cat in a Flat worden gedekt door deze uitgebreide garantie. Hieronder vallen verwondingen bij je huisdier, het verlies van een sleutel en andere noodgevallen. Ook al komt het weinig voor dat er zoiets ernstigs gebeurt, is het fijn om als kattenouder te weten dat je goed gedekt bent!

Cat in a Flat is meer dan een oppasdienst. We zijn bovenal een community van mensen met een passie voor katten. Er worden niet alleen levenslange vriendschappen gevormd binnen onze community, maar Cat in a Flat probeert je ook te helpen om de beste kattenouder of kattenoppas te worden die je kan zijn. Bekijk onze blog en vindt geweldige, informatieve artikelen over kattenverzorging, kattengedrag en meer!

  • #catinaflat
  • #catsitting
  • #house sitting
  • #pet care
  • Cat Care
  • cat sitter service
  • cat sitting
  • trust a cat sitter
  • trustworthy cat sitter
Payment Method Information

Betaal Veilig

American Express MasterCard Visa iDEAL IBAN SOFORT