Bannerafbeelding voor blogpost: Hoe je een 5-sterren kattenoppasser kunt zijn

Hoe je een 5-sterren kattenoppasser kunt zijn

20 jun. 2024.


Met alle knuffels en spingeluiden als extraatjes is het kattenoppassen een taak waar wij kattenliefhebbers van genieten. Of je nu een vriend bent die dol is op katten, een familielid, of deel uitmaakt van onze kattenliefhebbende gemeenschap, je biedt een geweldig alternatief voor kattenpensions. Neem onze tips door over hoe je een fantastische kattenoppasser kunt zijn, zodat de pluizige vriendjes in jouw zorg de beste ervaring krijgen die ze verdienen.

Voordat je boeking begint, zorg ervoor dat je alle formulieren en checklists in de sectie Formulieren & Tips van je Dashboard hebt gelezen.

01. Regel een Kennismakingsgesprek

Wanneer je voor de eerste keer geboekt wordt door een katteneigenaar, is het essentieel dat je minstens 2-3 dagen voor de start van de boeking een gratis kennismakingsgesprek regelt. Dit is de eerste stap in hoe je een geweldige kattenoppasser kunt zijn!

Gebruik deze ontmoeting om de behoeften en routines van je nieuwe harige klant te bespreken, zoals: wanneer is het voedertijd? Waar worden zijn favoriete speeltjes bewaard? Gebruikt hij een kattenbak? Waar is zijn favoriete verstopplek?

Gebruik deze tijd ook om te bespreken of de eigenaar beveiligingscamera’s heeft, of ze hun post verzameld willen hebben, of ze willen dat de lampen aan en uit worden gedaan, en of ze planten hebben die water gegeven moeten worden.

“Om te zien welke vragen je zou moeten stellen tijdens een Kennismakingsgesprek, klik hier

02. Volg de voederinstructies van de katteneigenaar

Eten. Begin met wat lekker voer in de etensbak te doen. Volg de instructies van de eigenaar, maar over het algemeen geldt dat vers natvoer minstens twee keer per dag vervangen moet worden en droogvoer minstens een keer per dag.

Laat de eetruimte altijd netjes en schoon achter en zorg ervoor dat je de etensbak bij elk bezoek grondig wast. Leg NOOIT nieuw natvoer bovenop oud natvoer.

03. Geef de kat elke dag vers water

Drinken. Zorg ervoor dat je de waterbakjes hebt bijgevuld. Deze kun je het beste niet naast het etensbakje plaatsen, omdat katten over het algemeen liever niet op dezelfde plek eten en drinken. En omdat katten lactose in koemelk niet kunnen verdragen, zorg ervoor dat ze alleen vers water drinken.

Als de katteneigenaar een waterfontein heeft, controleer deze dan dagelijks en zorg ervoor dat deze bijgevuld is.

04. Zorg ervoor dat het toiletgebied schoon is

Kattenbak. Dan de kattenbak. Onze harige vrienden zijn schone dieren en houden er niet van om hun behoefte te doen in vieze bakken. Zorg ervoor dat de kattenbak minstens één of twee keer per dag wordt uitgeschept, en voor langere oppasperiodes, maak de bak eens per week schoon met een veilig desinfectiemiddel voor katten.

Er zijn veel verschillende soorten kattenbakvulling, dus zorg ervoor dat je duidelijke instructies krijgt van de katteneigenaar en maak nooit aannames over hoe zij willen dat het schoongemaakt wordt. Dit kan leiden tot onnodige misverstanden.

Tip: When taking the litter to the bin outside, always make sure you have the house keys on you – you don’t want to lock yourself out!

05. Zorg voor voldoende speel- en knuffeltijd met de kat

Spelen. Als je leest over hoe je een geweldige kattenoppas kunt zijn, vergeet dan niet om je harige vrienden blij te houden met wat speeltijd. Vraag de eigenaar om een paar speeltjes achter te laten of neem je eigen speeltjes mee. LED-lampjes en muizen aan een touwtje zijn meestal favoriet. Naast beweging (essentieel voor binnenkatten) creëert spelen ook een prachtige band met je nieuwste harige vriendjes.

Knuffelen. Onthoud dat de kat beslist wanneer hij een knuffel wil. Hoewel we allemaal graag knuffelen met een kat, zijn de beste knuffels degene die komen met geduld… Het is het beste om de kat niet chagrijnig te maken!

Verzorging. Overleg met de eigenaar, maar meestal moeten langharige katten dagelijks worden geborsteld en kortharige katten eens per week. Vergeet niet eerst te borstelen en daarna te kammen. Begin met een grove kam om eventuele klitten uit het haar te halen. Werk vervolgens van voor naar achter in kleine secties met een slickerborstel om los haar te verwijderen.

Binnen- en buitenkatten. Binnenkatten hebben speeltijd nodig om ze mentaal gestimuleerd te houden. Buitenkatten zijn mogelijk niet thuis wanneer je op bezoek komt. Als dat het geval is, controleer dan of het voer en water zijn verminderd. Als je nog steeds niet zeker weet of de kat thuis is geweest, laat dan een lekker hapje achter en kijk of dat weg is bij je volgende bezoek. Je kunt hier meer lezen over hoe je “meneer Whiskers” kunt vinden.

06. Stuur dagelijkse updates

Het baasje van de kat. Het is belangrijk om de eigenaar altijd op de hoogte te houden. Laat hen weten wat jij en je nieuwe harige vriendje samen doen door dagelijkse foto updates en video’s te sturen. Ook als de kat niet thuis is wanneer je op bezoek komt, laat de eigenaar dat dan weten. Je wilt dat het baasje weet dat ze hun kat in veilige handen hebben achtergelaten bij een top oppasser… een 5-sterren oppasser 😉

En onthoud, boekingen en bezoeken mogen nooit korter zijn dan 20 minuten, tenzij goedgekeurd door de katteneigenaar.

Om de beste te zijn en de beste te blijven, houd je alsjeblieft altijd aan onze Gedragscode.

  • #cat minder
  • #cat sitter
  • #local cat sitter
  • cat babysitting
  • Cat Care
  • cat sitter service
Payment Method Information

Betaal Veilig

American Express MasterCard Visa iDEAL IBAN SOFORT