Bannerafbeelding voor blogpost: Een kattenoppasser worden – wat je moet weten

Een kattenoppasser worden – wat je moet weten

19 apr. 2024.


Houd je van katten en heb je wat vrije tijd? Ben je betrouwbaar, vriendelijk en beleefd? Dan zou je moeten overwegen om een kattenoppasser te worden. Lees de tips van Cat in a Flat hieronder om alles te ontdekken wat je moet weten over de beste baan ter wereld!

Wat moet je weten om een goede kattenoppasser te worden?

Het zorgen voor katten kan een zeer bevredigende taak zijn. Voordat je begint, zijn hier enkele belangrijke punten om te overwegen:

 • Als oppasser moet je je kattenklanten één of twee keer per dag bezoeken. Dit hangt af van het type boeking en elk bezoek zou ongeveer 20-40 minuten moeten duren*.
 • Elk bezoek bestaat uit voeren, het schoonmaken van de kattenbak, speeltijd en knuffeltijd!
 • Kattenoppassers moeten updates en foto’s van hun kattenklanten naar hun eigenaren sturen, minstens één keer per dag en bij voorkeur bij elk bezoek.
 • Sommige eigenaren willen misschien betalen voor een overnachting. Als jouw beschikbaarheid dit toelaat, kun je een overnachtende huisoppas zijn die bij de huisdieren verblijft.
 • Het is aan te raden om een soort screeningproces te hebben doorlopen dat geruststelling biedt aan katteneigenaren. Als je dit nog niet hebt gedaan, is het bijvoorbeeld goed om na te denken over het verkrijgen van een VOG. Dit geeft extra gemoedsrust voor katteneigenaren.
 • Je zou je eigen bankrekening moeten hebben, aangezien de betaling via het online boekingssysteem rechtstreeks naar je bankrekening gaat.
 • Om verzekeringsredenen moet je 18 jaar of ouder zijn.

*Tenzij anders afgesproken, wordt de reistijd naar je kattenoppasjob niet meegerekend als onderdeel van de boekingstijd of betaling. Dus, controleer altijd de afstand voordat je de klus accepteert.

Zijn er voordelen aan het worden van een kattenoppasser?

Het worden van een kattenoppasser heeft vele voordelen! Zoals:

 • Zorgen voor katten is flexibel en kan worden gedaan voor en na normale werkuren, dus het zal waarschijnlijk niet interfereren met je dagelijkse werk.
 • Werken als kattenoppasser betekent dat je controle hebt over je tarieven en werkdruk. Je bepaalt zelf je tarieven en beschikbaarheid.
 • Als de kat waarvoor je gaat zorgen bekend is met kinderen, en met toestemming van de eigenaren, kun je misschien je kind meenemen.
 • Als je een kind hebt, krijgen ze mogelijk de kans om te leren hoe ze moeten omgaan met nieuwe huisdieren. Dit helpt hen de verantwoordelijkheid te begrijpen om voor hen te zorgen.
 • Je leert gezinnen in je buurt kennen en hebt de kans om een geweldige, levenslange band op te bouwen met hun katten (en hun kattenouders!).
 • En natuurlijk kan het extra inkomen een leuke aanvulling zijn op je huishoudinkomen.

Wat zijn de eigenschappen van een fantastische kattenoppasser?

.

Kattenoppassen is een belangrijke taak. Je zorgt immers voor de geliefde pluizige vriendjes van je klanten. Hier zijn een paar tips over hoe je een geweldige kattenoppasser kunt zijn:

 • Het is ontzettend belangrijk dat je betrouwbaar en georganiseerd bent. Dit betekent het snel en beleefd reageren op boekingsverzoeken en andere vragen van klanten.
 • In-home kattenverzorging moet een stressvrij alternatief zijn voor kattenpensions. Let op de instructies die katteneigenaren je geven om ervoor te zorgen dat je hun huisdier gelukkig houdt terwijl ze weg zijn.
 • Begrip hebben voor hoe belangrijk de routine van de kat is en ervoor zorgen dat je zoveel mogelijk vertrouwdheid en geruststelling biedt, zowel aan de kat als aan zijn eigenaren.
 • Het vermogen om verantwoordelijkheid te tonen en zorgvuldig om te gaan met de veiligheid van het huis van je klant.
 • Als het gaat om aanvullende vaardigheden, is het handig om medicijnen in zowel tablet- als vloeibare vorm te kunnen toedienen.
 • Hoewel de kat jouw baas is, heeft elke katteneigenaar zijn eigen manieren en verwachtingen. Wees flexibel en pas je aan aan hun wensen.

Voor meer tips, lees hier de Cat in a Flat blog over wat katteneigenaren zoeken in een oppasser.

Het gratis kennismakingsgesprek

.

Als onderdeel van de service wordt je gevraagd om de kat en zijn eigenaar te ontmoeten voordat het oppassen begint. Dit is meestal een onbetaald kennismakingsbezoek. Eerste indrukken zijn belangrijk, dus we hebben een paar must-do tips samengesteld:

 • Neem altijd een extra set kleding mee als je op dezelfde dag meerdere katten bezoekt of thuis zelf katten hebt. Katten hebben een zeer gevoelig reukvermogen en het ruiken van een vreemde kat, evenals een vreemd persoon, kan jouw harige vriend afschrikken.
 • Laat meneer Whiskers naar je toe komen; forceer geen aandacht op de kat. Sommige katjes passen zich snel aan, anderen hebben misschien meerdere bezoeken nodig om zich op hun gemak te voelen bij jou.
 • Als je voor een kat zorgt die naar buiten gaat, kom dan op een moment dat de kat waarschijnlijk binnen zal zijn.
 • Gedraag je rustig zonder hard te praten of plotselinge bewegingen te maken.
 • Wees beleefd en attent. Luister naar de vragen van de katteneigenaar en geef gepaste antwoorden.
 • Als je het gevoel hebt dat er nog wat belangrijke informatie ontbreekt over de verzorging van de kat, wees dan niet verlegen om zelf vragen te stellen. Maak aantekeningen als dat nodig is!
 • Om misverstanden te voorkomen, informeer naar de beste manier om de kat te voeren, evenals instructies over drinkbakken, speeltijd en het schoonmaken van de kattenbak van je harige klant.
 • Tot slot, vraag de eigenaar om je te laten zien hoe je de deur correct sluit en vergrendelt. Sommige deuren kunnen lastig zijn!

Kun je geld verdienen met het oppassen op huisdieren?

Kattenoppas biedt een uitstekende mogelijkheid om extra inkomen te verdienen terwijl je schattige katten verzorgt. Hoeveel je verdient hangt af van hoeveel klanten je kunt aannemen en hoeveel vraag er is in jouw omgeving. Beschikbaar zijn tijdens drukke periodes vergroot de kans dat je geld verdient als huisdierenoppas. De zomermaanden, Kerstmis en feestdagen zijn populaire tijden voor mensen om een kattenoppas te boeken. Als jouw kattenklant en hun eigenaar jou leuk vinden, zullen ze je vaak opnieuw boeken. Herhaalde boekingen betekenen meer mogelijkheden om je nieuwe beste kattenvrienden te zien en tegelijkertijd geld te verdienen.

Hoeveel kun je verdienen als kattenoppasser?

Het bedrag dat je kunt verdienen als kattenoppas hangt af van het niveau van de kattenoppasdienst die je biedt. De meeste kattenoppassers rekenen €10 tot €15 voor een enkel dagelijks bezoek aan huis. Een tweemaal daags bezoek aan huis kost €15 tot €25. Kattenoppassers vragen meestal €15 tot €50 voor overnachtingen. Je kunt voor meerdere huishoudens katten verzorgen als ze alleen drop-in bezoeken nodig hebben. Veel kattenoppassers rekenen ook een beetje extra voor aanvullende diensten zoals het water geven van planten. Duurdere kattenoppassers zijn meestal degenen met meer ervaring en die bijvoorbeeld medicatie kunnen toedienen.

Is het de moeite waard om een kattenoppasser te zijn?

Het verzorgen van katten is ontzettend lonend. Het is absoluut de moeite waard om een kattenoppasser te zijn, en niet alleen voor het extra geld. Het is ook een fantastische manier om nieuwe katten te ontmoeten en deel uit te maken van een gemeenschap van kattenliefhebbers. Daarnaast geeft het opbouwen van een band met een kattenklant en zijn eigenaren kattenoppassers enorm veel voldoening en plezier. Cat in a Flat biedt de mogelijkheid om een lokale kattenoppasser te boeken, dus het brengt mensen in contact met kattenliefhebbers bij hen in de buurt. Het extra inkomen is een geweldige bonus, maar de meeste huisdierenoppassers doen het uit liefde voor katten.

Hoe begin ik mijn eigen huisdierenoppasbedrijf?

Het starten van een huisdierenoppasbedrijf kan uitdagend zijn. De beste manier om te beginnen is via een vertrouwd kattenoppasplatform zoals Cat in a Flat. Kattenoppassers kunnen hun profiel opbouwen, lokaal contact leggen en hun beschikbaarheid tonen. We bieden ook een Cat in a Flat Garantie om alle kattenoppassers en katteneigenaren te beschermen. We vragen ook al onze kattenoppassers om akkoord te gaan met een gedragscode. Het gebruik van een betrouwbaar platform waar duizenden mensen op vertrouwen, betekent dat je met een gerust hart kunt beginnen met kattenoppassen. En je hebt toegang tot honderden katteneigenaren die mogelijk jouw diensten nodig hebben.

We kijken ernaar uit om je te verwelkomen als een kattenoppasser bij Cat in a Flat =^.^=

En voor nog meer kattenplezier, vergeet niet om ons te volgen op Instagram!

cat sitter

Een kattenoppasser worden – Veelgestelde vragen

Waar kan ik me aanmelden om een kattenoppasser te worden?

Voordat je je aanmeldt om een kattenoppasser te worden, zorg ervoor dat je weet wat het werk inhoudt. Naast knuffelen en spelen, moet je ook je kattenklant voeren en de kattenbak en de voerbakken schoonmaken. Elk kattenoppasbezoek moet minstens 20-40 minuten duren; het is een job die tijd vereist. Je kunt lezen of kattenoppassen bij jou past via de Cat in a Flat blog en door onze Gedragscode door te nemen. Zodra je een beslissing hebt genomen, kun je naar de Registratiepagina gaan om te beginnen met het opbouwen van je profiel als kattenoppasser.

Welke kwalificaties heb ik nodig als huisdieroppas?

Om een kattenoppasser te zijn, heb je geen specifieke diploma’s of kwalificaties nodig, maar katteneigenaren zullen van je verwachten dat je ervaring hebt in het verzorgen van katten. Als je wel bepaalde kwalificaties hebt, zorg er dan voor dat je ze vermeldt op je profiel als kattenoppasser om meer katteneigenaren aan te trekken. Profielen van kattenoppassers moeten vermelden of je zelf een kat hebt, ervaring hebt met het verzorgen van katten en eventuele ervaring hebt met vachtverzorging of het toedienen van medicatie.

Welk tarief moet ik vragen voor het oppassen op katten?

De beste manier om te zien hoeveel je moet vragen, is door te kijken naar andere kattenoppassers in jouw omgeving. Jouw prijs zou ongeveer hetzelfde moeten zijn als die van andere kattenoppassers. Als je bijzondere kwalificaties hebt of veel ervaring hebt in de verzorging van katten, of als je een VOG hebt, kun je waarschijnlijk iets meer vragen dan gemiddeld. Echter, wanneer je net begint, zou je jezelf competitief kunnen prijzen om je eerste klanten binnen te halen. Zodra je een verzameling schitterende recensies hebt, kun je overwegen je tarieven voor kattenoppassen te verhogen. De meeste kattenoppassers vragen voor een enkel dagelijks bezoek €10 tot €15. Kattenoppassers vragen meestal €12 tot €25 voor tweemaal daags bezoek. En voor overnachtingen, vragen de meeste huisdierenverzorgers €15 tot €50.

Waarom kiezen voor een kattenoppas van Cat in a Flat?

Cat in a Flat oppassers zijn een betrouwbare en vertrouwde keuze voor katteneigenaren. Al onze oppassers gaan akkoord met een gedragscode en zijn gedekt door de Cat in a Flat Garantie om iedereen te beschermen als er iets misgaat terwijl je weg bent. Cat in a Flat moedigt ook onze gemeenschap aan om eerlijke beoordelingen te geven, zodat je kunt controleren of andere katten en katteneigenaren een goede ervaring hebben gehad met een oppasser.

Wanneer moet ik overwegen een kattenoppasser te boeken?

Kattenoppassers zijn een handige hulpbron voor katteneigenaren voor verschillende gelegenheden. Tripjes weg van huis voor bijvoorbeeld vakanties of zakenreizen behoren tot de meest voorkomende redenen waarom mensen een kattenoppasser boeken. Katteneigenaren kunnen ook een oppasser boeken om voor hun kat te zorgen als ze ziek zijn, herstellen van een ziekte of voor een tijdje naar het ziekenhuis moeten. Veel katten hebben baat bij een bezoek van een kattenoppasser gedurende de werkdag, vooral kittens, oudere of zwakke katten. Nu veel mensen na een lange periode van thuiswerken weer naar kantoor terugkeren, kunnen hun katten last hebben van verlatingsangst. Een huisdierenoppasser kan helpen om de stress van katten die niet graag alleen gelaten worden te verminderen door dagelijks langs te komen om wat tijd samen met hen door te brengen.

Waar moet ik op letten bij het kiezen van een kattenoppasser?

Kattenoppassers moeten betrouwbaar zijn en geïnteresseerd zijn in jouw kat. De meeste kattenoppassers houden van hun werk omdat ze katten en andere kattenliefhebbers kunnen ontmoeten. Praat met potentiële kattenoppassers over wat ze uit hun werk halen en wat ze weten over kattenverzorging. De meerderheid van de katteneigenaren geeft de voorkeur aan een verzorger die veel ervaring heeft met het verzorgen van katten. Kies voor kattenverzorgers die snel reageren, enthousiast zijn en goede recensies hebben van andere katteneigenaren. Voor meer tips, lees de Cat in a Flat blog over waar je op moet letten bij het kiezen van een kattenoppasser.

Welke verzekering heb ik nodig voor het oppassen op katten?

Kattenoppassers hoeven niet verzekerd te zijn om kattenoppasjobs aan te nemen. Echter, kattenverzorgers moeten ervoor zorgen dat ze gedekt en beschermd zijn als er iets misgaat terwijl de eigenaar van hun kattenklant weg is. Daarom is kattenoppassen via Cat in a Flat een goed idee – onze garantie biedt geruststelling en bescherming aan kattenverzorgers en hun klanten.

 • #cat sitter
 • become a cat sitter
 • cat carer
 • cat job
 • cat nanny
 • cat sitter service
 • pet sitter
 • pet sitting job
Payment Method Information

Betaal Veilig

American Express MasterCard Visa iDEAL IBAN SOFORT